NL | FR | EN

Datum: 10/10/2004

Beste,

Op 10 oktober a.s., loop ik samen met 11 andere Bruggelingen, de marathon van Chicago, 42 km lang. Daarvoor volstaan niet alleen goede benen, er is meer nodig dan dat : mentale kracht, doorzettingsvermogen, planning, training, discipline, juiste voeding, … zijn minstens even belangrijk als je de eindstreep wil halen.

Elk van deze aspecten heeft een leukemiepatiënt echter in veelvoud nodig. Een leukemiepatiënt loopt bij wijze van spreken continu een marathon, in zijn strijd om zijn ziekte te overwinnen. Hij moet zijn krachten doseren, want de ziekte heeft hem zijn beste krachten ontnomen. Hij moet een doorzetter zijn, want hij kent veel periodes van hoogtes en laagtes. Hij moet een ijzeren zelfdiscipline hebben om zich te houden aan stricte voedingsgewoontes en andere ontberingen. Hij heeft een enorme mentale kracht nodig om zijn periodes van eenzaamheid, angst en onzekerheid te overbruggen. Hij moet zijn leven plannen, want onvoorziene omstandigheden zijn voor hem onmogelijk.

Kortom, een marathon lopen is echt wel een peulschil in vergelijking met het (over)leven van een leukemiepatiënt, maar het vergt merkwaardig genoeg wel een aantal gelijkaardige inspanningen …

En last but not least, hulp en steun van familie, vrienden, verplegend personeel en alle mensen die zich betrokken voelen, zijn voor hem meer dan welkom.

Daarom dat ik bijzonder blij ben dat wij, door de marathon van Chicago te lopen, een bijdrage kunnen leveren aan het "Michaël Van Waeyenberge Fonds", dat ervoor ijvert om leukemiepatiënten niet alleen steun, maar ook meer kans op genezing te geven. Reeds tijdens zijn ziekte was Michaël begonnen met fondsen te verzamelen om andere leukemiepatiënten te helpen. U kunt meewerken aan de voortzetting van zijn werk en droom door een bijdrage te leveren aan het fonds via een storting op het nummer 000-0000004-04 van de Koning Boudewijnstichting met vermelding van MVW - ref R71659 - Marathon Chicago 2004.

Samen, van jong tot minder jong, van twintiger tot zeventiger, hopen wij een afstand van 504 km te overbruggen. Hopelijk lopen we met uw steun nog veel verder, … door uw sponsoring van 1 of meerdere kilometers aan 5EUR per kilometer (een fiscaal attest wordt afgeleverd vanaf 30EUR).

Ik dank alvast allen, die op welke manier dan ook onze actie ondersteunen.

Met sportieve groeten,

Michel Gilson