NL | FR | EN

Datum: 01/01/2009

Sinds enkele jaren is het een traditie geworden om er eenmaal per jaar er enkele weken op uit te trekken voor een fietsavontuur. Wat initieel begon met een 10-daagse fietsvakantie in Ierland, is ondertussen uitgegroeid tot een trip van 3600km naar het Hoge Noorden, meer bepaald de Noordkaap.

Toen ik enkele maanden terug met het nieuws naar Vanessa kwam dat Jelle dit jaar naar de Noordkaap wou trekken en ik hem tijdens deze trip zeker enkele weken wou vergezellen, was zij hier blijkbaar ook danig van onder de indruk. Zelf zo dat ze vol enthousiasme haar apotheekcollega’s onmiddellijk het nieuws vertelde. Uiteindelijk kwam dit ook tot horen bij Yolande. Zij op haar beurt vertelde Vanessa het verhaal van het Michaël Van Waeyenberge fonds.

Toen Jelle en ik dit hoorden, leek ons dit wel wat. Meer omdat we beide zelf op een korte afstand staan van wetenschappelijk onderzoek. Jelle als werknemer van Gasthuisberg en ik vanuit mijn opleiding als apotheker.

De Noordkaap als eindbestemming is niet toevallig uit de lucht komen vallen. Het wordt een tocht vol uitdagingen, en dit op alle gebied. Het lange en onherbergzame traject, de extreme weersomstandigheden en de confrontatie met jezelf in deze desolate uithoek van Europa. Het is een uitdaging die we hopelijk tot een goed einde zullen brengen!

Onze wetenschappelijke achtergrond, de uitdaging van de tocht naar de Noordkaap en het verhaal achter het fonds, kon ons er makkelijk toe overhalen om deze fietsprestatie te koppelen aan deze stichting.

Net zoals oorspronkelijk proberen we tijdens deze trip terug te grijpen naar de basics. Dus een tent, kookgerei zullen deel uitmaken van onze dagelijkse fietsuitrusting. Het plan is om deze trip op 30 dagen af te ronden.

We hopen op die manier het Fonds te kunnen steunen zodat zij haar taak kan verder zetten in de strijd tegen leukemie en lymfoomkanker. Uw bijdrage is belangrijk voor de verdere werking van het Fonds en is voor ons beide een stimulans om deze Noordkaap beproeving tot een goed einde te brengen.

Uw bijdrage kan gestort worden op het rekeningnummer van de Koning Boudewijnstichting 000-0000004-04 met vermelding “Michaël Van Waeyenberge Fonds R10650.018 – Noordkaap”. Indien het totaal van uw bijdragen tijdens één kalenderjaar 30 euro of meer bedraagt wordt uw generositeit beloond met fiscale aftrekbaarheid.

Jelle Verbeeck

Wouter Biesemans