NL | FR | EN

Datum: 24/06/2007

MENSEN VAN IJZER

Dallas, 17 april 2007

Beste,

Op zondag 24 juni neem ik deel aan de Ironman France die in Nice wordt georganiseerd. Ik ga deze uitdaging aan als onderdeel van een campagne ter ondersteuning van het Michael Van Waeyenberge Fonds.

Michael was mijn neef die, zoals u wellicht weet, op 18-jarige leeftijd is overleden na een slepend gevecht met leukemie. Michael was student aan de Abdijschool van Zevenkerken, waar ik ook mijn humaniora gedaan heb. In onze familie is hij ook niet de enige die te kampen heeft gehad met ziekte en dapper de strijd is aangegaan; laten we ook Daan en Wilfried niet vergeten. Tevergeefs bleek uiteindelijk, mensen zijn tenslotte niet van ijzer gemaakt.

Het fonds is opgericht onder de koepel van de Koning Boudewijnstichting en heeft een aantal specifieke doelstellingen die op deze website beschreven worden.

Mijn doelstelling is van heel wat bescheidener. Ik wil de eindmeet van de Ironman France halen, na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen. Nu ja lopen, het wordt eerder een lange wandeling op de Promenade des Anglais!

De voorbereiding vereist heel wat training, maar uiteindelijk is dit klein bier tegenover wat Michael, Daan en vele andere hebben meegemaakt. Ik wil dit dan ook doen om hun herinnering alle eer aan te doen. Wij hebben het geluk gezond te zijn, en dit laat ons toe om zo’n uitdaging aan te gaan zonder dat ons leven in de balans hangt.

Daarom vraag ik u om steun in de vorm van een ouderwetse sponsortocht: ik vraag u of u een bedrag per kilometer zou willen bijdragen aan het Fonds.

De ironman loopt over een totale afstand van 226 kilometer, maar tijdens zo’n lange dag kan er vanalles gebeuren. Ik kan technische problemen krijgen tijdens het fietsen of gewoon de spreekwoordelijke man met de hamer tegenkomen. Maar het idée dat elke kilometer telt zal mij extra motivatie geven om door te zetten.

Voor genoegzaam denkt dat uw centen “veilig” zijn en die flauwe plezante toch de meet niet zal halen, voel ik me verplicht te vertellen dat dit mijn tweede ironman zal worden. Ik heb reeds deelgenomen aan de Ironman France van 2005 en deze in iets minder dan 15 uur afgewerkt. U loopt hier dus een duidelijk risico: niet zozeer het financieel risico, maar veeleer het risico dat u zich werkelijk goed kan voelen bij het leveren van een doelbewuste bijdrage aan een uiterst verdienstelijke stichting.

U gaat zich niet laten kennen en daarom dank ik u bij voorbaat voor uw bijdrage door te storten op het rekeningnummer van de Koning Boudewijnstichting 000 0000004 04 met vermelding “Michael Van Waeyenberge Fonds R71659 – Ironman” (een fiscaal attest wordt afgeleverd vanaf 30 €).

Ironman 10 euro x 226 km = 2260 €
Goud 5 euro x 226 km = 1130 €
Zilver 2 euro x 226 km = 452 €
Brons 1 euro x 226 km = 226 €
Koper 0,5 euro x 226 km = 113 €
Nikkel 0,1 euro x 226 km = 22,6 €

Eenieder zal mijn “vooruitgang” kunnen volgen via de website www.ironmanfrance.com. Indien u wenst kan u natuurlijk altijd een vast bedrag storten naar keuze om het Fonds te steunen, onafhankelijk van hoe ik het ervan af breng op 24 juni.

Het moge wellicht pijnlijk zijn van weerom naar de geldbeurs te moeten tasten, maar misschien is uw pijn draagbaar in de wetenschap dat ik bloed zweet en tranen zal laten voor het goede doel, dankzij uw steun. Niet dat u mij hiermee op vakantie stuurt naar de azurenkust: elke bijdrage wordt uitsluitend aangewend ter ondersteuning van de aktiviteiten van het Fonds.

Met vriendelijke en sportieve groet,

Jeroen Van Cauwelaert